Η Εταιρία μας

Η Οξοποιία ΠΑΡΟΣ ιδρύθηκε το 1949 από την οικογένεια Σιφναίου. Μέσα από μια δυναμική ανάπτυξη 60 και πλέον ετών ανήκει σήμερα στα μεγάλα ονόματα του χώρου και συνεχίζει τη δυναμική της πορεία οπλισμένη με σύγχρονη τεχνολογία, καινοτομική κουλτούρα και το κύρος της παράδοσης. Παρασκευασμένα από τις εκλεκτότερες ποικιλίες, τα προϊόντα της αποτελούν σημείο αναφοράς στην ποιότητα και αναδίδουν το άρωμα της Ελλάδας και τον λαμπερό της ήλιο.

Η καινοτομία βρίσκεται στο «γενετικό υλικό» της εταιρίας αφού από τα πρώτα βήματά της επινοήθηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά βαρέλια με παραλλαγή του Γαλλικού μοντέλου ζύμωσης με σκοπό την αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση της ποιότητας.

Οι πρώτες επιτυχίες έφεραν την ανάπτυξη και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ξεκίνησαν να βγαίνουν τα πρώτα μπουκάλια με την ετικέτα ΠΑΡΟΣ. Τότε όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι μεγάλες ποσότητες αφορούσαν τη χονδρική και πωλούνταν σε βαρέλια. Το ξύδι το πουλούσαν χύμα οι μπακάληδες της εποχής και η χρήση του από τους τότε καταναλωτές είχε διάφορες πτυχές. Στη διάρκεια του χρόνου η λιανική πώληση αντικαθιστά σταδιακά τη χονδρική και η εξέλιξη αυτή αλλάζει και το είδος της παραγωγής. Με τη ζήτηση κυρίως στο ράφι η αυστηρή τυποποίηση των προϊόντων γίνεται μονόδρομος και η μεγάλη κατανάλωση γίνεται πλέον κατευθείαν από τους απλούς καταναλωτές που αγοράζουν το αγαπημένο τους ξύδι στο γνωστό μέχρι σήμερα μπουκάλι «ΠΑΡΟΣ».

Είναι η εποχή που η κρατική τηλεόραση έχει ξεπεράσει το εμβρυακό στάδιο και οι πρώτες επαγγελματικές διαφημιστικές καμπάνιες διανθίζουν το πρόγραμμά της. Ανάμεσα σ΄ αυτές και η διαφήμιση για το ξύδι «ΠΑΡΟΣ», τόσο επιτυχημένη που ο κόσμος τη θυμάται ακόμη και σήμερα.

Τη δεκαετία του 1980 η οξοποιία ΠΑΡΟΣ Σιφναίου καθιερώνει πρώτη στην ελληνική αγορά το μηλόξυδο φέρνοντας γευστική και ταυτόχρονα εμπορική επανάσταση σε μια κατηγορία χαμηλού καταναλωτικού ενδιαφέροντος που βρισκόταν σε λήθαργο για πολλές δεκαετίες. Πρόσφατα, με το Γλυκοπόρφυρο, εγκαινιάζει τις fruitaigrettes, ένα νέο concept στο χώρο των αρτυμάτων με βάση το ξύδι από κρασί και προσμίξεις από αγνά εκχυλίσματα φρούτων.

Με παράδοση στην οξοποίηση πάνω από μισό αιώνα η οικογένεια Σιφναίου χρησιμοποιεί την πιο εξελιγμένη τεχνολογία για να παρασκευάσει μια μεγάλη ποικιλία ξύδιών με τον πιο αυθεντικό τρόπο. Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων «ΠΑΡΟΣ» είναι αναγνωρισμένη με τα διεθνή πιστοποιητικά ISO 9002 και HACCP για την υγιεινή των τροφίμων. Η πείρα και το μεράκι δίνουν το παρόν σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών (μόνο διαλεχτά ελληνικά κρασιά και φυσικός χυμός μήλων) ως τη ζύμωση, την επεξεργασία και την εμφιάλωση, που γίνονται στις διαρκώς αναβαθμιζόμενες εγκαταστάσεις της εταιρίας στις Αχαρνές.

Οι αλλαγές που συντελούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι μεγάλες. Το διαδίκτυο δίνει πρόσθετες ευκαιρίες για να αποκτήσουμε πάλι προσωπικές σχέσεις, με εισαγωγείς και καταναλωτές από όλον τον κόσμο. Επιμένουμε στην ποιότητα σε όλα μας τα προϊόντα, ποιότητα που αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές καθώς και από διάσημους σεφ. Αυτή η βάση μας επιτρέπει να κρατάμε τη θέση μας στην αγορά και να προσπαθούμε για το καλύτερο.